Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  میدان امام اصفهان یا همان نقش جهان سال‌ها تنها اثر ثبتی جهانی نصف جهان بود؛ یادگاری از معماری صفویه که هیچ گردشگر داخلی و خارجی فرصت بازدید از آن و ساعتی قدم زدن در بازارچه هایش را از دست نمی‌دهد. مکانی که میعادگاه مردم اصفهان در حساس‌ترین روز‌های سال و مهمترین وقایع سیاسی- اجتماعی بوده و همیشه یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دمی آسودن در پهنه‌ای به وسعت تاریخ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میدان امام، اما هیچ گاه از گزند افراد غافل درامان نبوده، دو دهه پیش قدکشیدن عمارت جهان نما، این اثر تاریخی را درخطر حذف از میراث جهانی یونسکو قرار داد، در این سال‌ها بلندمرتبه سازی‌های بی ضابطه بار دیگر دوستداران میراث فرهنگی را نگران حریم بصری میدان نقش جهان کرد؛ کارشناسان بار‌ها از رطوبت و نم زدگی دیوار‌های برخی قسمت‌های آن اظهار نگرانی کردند و امروز مغازه دارانی را می‌بینیم که به جای مرمت دست به تخریب مغازه هایشان زده اند آن هم با ادعای دکوراسیون جدید.

آسمان و ریسمان بافی برای خدشه زدن به یادگار تاریخی

در بازارچه‌های منتهی به میدان دیدن آجر‌های قدیمی دیوار در برخی مغازه‌های فروش صنایع دستی شگفت زده ام کرد؛ به سراغ برخی از آن‌ها رفتم و در این باره پرس و جو کردم.

در یکی از مغازه‌ها فروشنده گفت: لایه‌های گچ دیوار را تراشیده ایم تا به آجر‌های صفوی برسیم و این اصالت را به مشتری خود نشان دهیم.

مغازه دار دیگری گفت: گردشگران امروز طرح‌های جدید را می‌پسندند، تلفیق معماری گذشته در کنار طرح‌های جدید معماری برای آن‌ها جذاب است؛ و مغازه دار دیگری گفت: دیوار‌های مغازه ما آسیب ندیده بلکه به عمد آجر‌های قدیمی دیوار را نمایان کرده ایم تا به نوعی دکوراسیون را تغییر داده باشیم و توجه مشتری را جلب کنیم. 

هرگونه تغییر در بنا، فقط با مجوز میراث فرهنگی

محمدعلی هاشمی مسئول حفاظت پایگاه میراث فرهنگی شهرستان اصفهان به خبرنگار ما گفت: حدود ۱۰ فروشگاه در میدان نقش جهان و بازار بزرگ اصفهان به بهانه بازسازی و طراحی دکوراسیون جدید، آسیب دیده اند.

وی ادامه داد: پس از شناسایی واحد‌های متخلف به مالکان آن‌ها اخطار داده و مدت مشخصی برای رفع تخلف اعلام می‌شود و اگر این افراد اقدامی به منظور رفع تخلف نکردند با تشکیل پرونده‌قضایی موضوع را پیگیری می‌کنیم.

مسئول حفاظت پایگاه میراث فرهنگی شهرستان اصفهان گفت: هم‌اکنون نیز سه پرونده قضایی در این زمینه تشکیل شده است.

هاشمی بیان کرد: هر تغییراتی که مالکان در میدان امام اعمال کنند، بایستی با نظارت و مجوز اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشد و در غیر این صورت تخلف محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد: میدان امام یک بافت تاریخی است که گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند به همین دلیل مالکان باید مراقب باشند تا تغییر، بازسازی و طراحی دکوراسیون جدید به این اثر تاریخی آسیب نرسد.

مسئول حفاظت پایگاه میراث فرهنگی شهرستان اصفهان افزود: اگر مالکان واحد‌ها قصد تغییر فضای کاری خود را داشته باشند، ناظران متخصص از میراث فرهنگی به آنان معرفی می‌شوند تا به صورت رایگان مشاوره کارشناسی ارائه کنند.


مرمت واحد‌ها فقط به منظور رفع آسیب، مجاز است

علیرضا قلی‌نژاد معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در گفتگو با خبرنگار ما گفت: میدان امام یک اثر ثبت شده ملی و حتی جهانی است و هیچ کس با هیچ عنوان یا دلیلی حق تغییر در ظاهر آن را هم ندارد.

وی گفت: بر این اساس تغییر مغازه‌ها در حاشیه میدان، فقط در صورتی امکان پذیر است که به‌منظور رفع آسیب در مغازه و اصلاح امور باشد.

معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: به این معنی که دکوراسیون مغازه‌ای نیاز به تعمیر داشته باشد و البته این عمل هم با رعایت قوانین مربوط صورت بگیرد.

قلی‌نژاد اضافه کرد: اگر فردی بخواهد در میدان امام دکوراسیون مغازه‌اش را تغییر بدهد باید به اداره میراث فرهنگی مراجعه کند، سپس کارشناس مغازه را مشاهده می‌کند و در صورت نیاز مجوز‌های لازم صادر می‌شود.

وی بیان کرد: اگر تغییر دکوراسیون غیرقانونی انجام شود، قطعا برخورد قانونی خواهد شد و پرونده‌هایی هم که در این زمینه تشکیل شده ناظر بر این مدعاست.

هر اثر تاریخی و باستانی که در فهرست میراث ملی یا جهانی شماره ثبت می‌گیرد باید طبق اصولی حفاظت و نگهداری شود و در واقع اصالت اثر از هر نوع سودجویی و منفعت طلبی اقتصادی مهمتر است.

اتفاقات گاه و بیگاهی که در حریم و ظاهر چنین آثاری در اصفهان رخ می‌دهد نشانه‌ای از بی توجهی برخی مردم و مسئولان به این موضوع است. گویا هر بار باید تخلفی در بوق و کرنای رسانه‌ها و فضای مجازی دیده و شنیده شود تا با فشار دوستداران میراث فرهنگی و افکار عمومی جلوی ادامه آن گرفته شود.

گزارش از عارفه ماندگاری


انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میدان نقش جهان میراث فرهنگی میراث فرهنگی میدان امام نقش جهان مغازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۲۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سعید شاهرخی امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران از ورود مجموعه ارزشمندی از اشیا باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران به کرمان خبر داد و اظهار کرد: این اشیا که از موزه ملی ایران (موزه مادر) انتخاب شده است، امروز به کرمان انتقال یافت و هم‌زمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

وی افزود: بخشی از اشیای این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان‌شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه چهل خورشیدی به دست آمده است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیا مجموعه انتقالی، اشیا حاصل حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در دهه اوایل دهه هشتاد از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور بازگشته است.

وی ادامه داد: بخشی از اشیا مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده است که این اشیا به دوره نوسنگی و حدود ۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

کد خبر 750276

دیگر خبرها

  • پوستکوعلو: نمی‌توان به بهانه تیم‌سازی در دستیابی به موفقیت ناکام ماند
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • تغییر نام‌هایی که به دل هواداران نمی‌نشیند/ «ریشه» تغییر نمی‌کند
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال